
חברות אוצר קריפטו נלהבות מביטקוין ו-XRP. אבל אל תשקיעו.
תפסיקו להיות צופים מהצד. הנה האמת החדה על מה שקורה עכשיו בשוק הקריפטו – והטעות הגדולה שרוב המשקיעים עומדים לעשות.
נקודות מפתח שחייבים להבין:
- סטארטאפים צוברים ביטקוין ו-XRP במאזנים שלהם מכמה סיבות מפתיעות
- השאלה הקריטית: האם בעלי המניות באמת מקבלים ערך כלשהו?
- החזקה ישירה של הנכסים היא כנראה האופציה הבטוחה יותר
Strategy (MSTR 1.54%) (לשעבר MicroStrategy) חלצה באופן מפורסם את הקונספט של אוצר ביטקוין (BTC 1.05%), כשקנתה את הקריפטו והחזיקה אותו במאזן החברה. עכשיו, גל של סטארטאפים מבטיח לספק את אותו סוג של חשיפה ממונפת לנכסים דיגיטליים נבחרים לכל מי שמוכן לקנות את המניות שלהם.
אבל לפני שאתם נותנים לאף מפעיל אוצר אגורה אחת, זה קריטי להבין מי באמת תופס את הערך שהם מפרסמים, ולהבין איך קיומן של החברות האלה עשוי להיות טוב למטבעות שאתם מחזיקים.
אוצרות קריפטו צצים כמו פטריות אחרי הגשם
בקיצור, חברות אוצר קריפטו הן עסקים שצוברים נכסי מטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין ו-XRP (XRP 0.34%) במאזנים התאגידיים שלהם.
המטרה שלהם היא לספק למשקיעים חשיפה עקיפה לנכסים הדיגיטליים האלה תוך הצעת פיזור או ערך נוסף תיאורטי בהשוואה למשקיעים שפשוט קונים ומחזיקים את הנכס הבסיסי העיקרי. הם תופעה מאוד חדשה, ורובם כנראה לא ישרדו גם אם הנכסים העיקריים שלהם יצליחו במהלך העשור הבא.
ברבעון האחרון, לפחות חמש חברות השיקו או שינו כיוון לצבירת מטבעות כאסטרטגיה העיקרית שלהן, או כעמוד תווך באסטרטגיית המימון שלהן לקווי העסקים האחרים.
- Reitar Logtech Holdings מהונג קונג הגישה בקשה לקנות עד 15,000 ביטקוין, בשווי של כ-1.5 מיליארד דולר במחירי היום
- Twenty One Capital רוצה לרכוש 42,000 ביטקוין, מספיק כדי לדרג במקום השלישי בעולם בין המחזיקים התאגידיים
שחקנית האנרגיה המתחדשת VivoPower International גייסה 121 מיליון דולר כדי להתחיל תוכנית רכישת XRP של 100 מיליון דולר. שתי חברות פרטיות קטנות יותר הודיעו על כוונתן להקים רזרבות XRP תוך 24 שעות מהעסקה הזו. ייתכן שעוד יבואו בדרך.
אבל למה הנכסים האלה כל כך מושכים להחזקה?
התשובה פשוטה וכואבת: סמנכ"לי כספים רואים שתשואות נמוכות על נכסים בטוחים יחסית שהם כבר מחזיקים, כמו אגרות חוב ממשלתיות אמריקאיות, נראות אפילו יותר זעירות בהשוואה לעלייה המטאורית במחירים של נכסים כמו XRP וביטקוין במהלך 10 השנים האחרונות.
הם כנראה חושבים שהקצאה קטנה של מטבעות מציעה הגנה מפני אינפלציה, בלי כמות סיכון כמו השקעה במניות – אם כי לא ברור שהם צודקים בנקודה האחרונה הזו. יתר על כן, קנייה והחזקה של מטבעות קריפטוגרפיים אומרת שחברה לא צריכה לקחת על עצמה שום סיכון של השקעות הון בציוד שמייצר ערך, ולא להקדיש כמעט אף אחת מההוצאות התפעוליות שלה לעבודה, כמו רוב החברות.
הנה המלכוד שאף אחד לא מדבר עליו
המלכוד הוא שכל אחת מחברות אוצר הקריפטו החדשות האלה סומכת על אותה קבוצת נכסים, ועל אותה תשתית לתמוך בהם. לכן, לאף אחת מהן אין שום חפיר כלכלי, ואין להן שום יתרון תחרותי. וזה אומר שלטווח הארוך, הן סביר יותר להיות השקעות גרועות מהנכסים שהן מחזיקות.
לדוגמה:
- העסקה של VivoPower תלויה ב-BitGo לאחסון קר של המטבעות שלה
- התשקיף של Reitar מפרט את Coinbase Prime ו-Anchorage Digital כאפוטרופסים לגיבוי
- ביטוח, ביקורת, אישורי שרשרת ולוגיסטיקת אחסון קר הם למעשה שירותי מדף
במילים אחרות, אם אתם משקיעים בעסקי אוצר הקריפטו האלה, אתם משלמים פרמיה על חשיפה למטבעות שמדוללת על ידי הצורך של החברה לשלם תקורה.
האמת על הבטיחות
משקיע סקפטי עשוי גם לשאול האם לקחת מניות במחסני הקריפטו האלה בטוח יותר מלהחזיק מטבעות ישירות. התשובה היא "לא ממש". מינוף מאזני לא רק מגביר את הפוטנציאל לרווח, אלא גם את הפוטנציאל להפסד אם המחירים צונחים, ומשאיר משקיעים עם הפסדים.
המהלך הפשוט להרוויח מהמגמה הזו
בצד החיובי, בהנחה שהביקוש מאומצי אוצר קריפטו ימשיך לעלות, קיום מחסור בהיצע מעדיף קנייה והחזקה של המטבעות עצמם.
המטרה של Twenty One של 42,000 ביטקוין לבדה שווה לכמעט 93 ימים של הנפקת כריית ביטקוין גלובלית. תוסיפו את Reitar, VivoPower, ותריסר חקיינים קטנים יותר, והמחזור הצף של מטבעות הזמינים למסחר ציבורי יתכווץ. אף אחד מזה לא צובר באופן ייחודי למחזיקים התאגידיים; זה צובר לפרוטוקול.
לכן, הדרך הקלה ביותר לגלוש על הגל כאן היא לקנות ולהחזיק פוזיציה ממושמעת בנכסים הדיגיטליים שהחברות האלה רודפות אחריהם.
אזהרה אחרונה וחשובה
זכרו שתנודתיות חותכת לשני הכיוונים. אם אוצרות הקריפטו האלה ייאלצו להשליך את המטבעות שלהם כדי לעמוד בדרישות מרווח, המחירים יכולים להתנודד בצורה אלימה יותר ממה שנורמלי לקריפטו.
על פני אופקי זמן ארוכים, בהנחה שמחסור ואימוץ עקבי נשארים שלמים, בעלי המניות ייאלצו לאכול דמי ניהול, דילול וסיכון ביצוע שהם לא התמקחו עליהם, בעוד שאלה שפשוט מחזיקים את המטבעות לא יצטרכו לשלם על שום תוספות בכלל.
למידע נוסף, קורסים, הרצאות וסדנאות ניהול הון – צרו איתנו קשר עכשיו – מטרות פיננסיות!
שתפו את הבשורה:
הנתונים והמידע המוצגים הינם לצרכי מידע כללי בלבד ואינם מהווים ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת. אין לראות במידע המוצג תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. השקעות כרוכות בסיכון, כולל אפשרות להפסד מלוא הקרן. מומלץ להיוועץ ביועץ מוסמך לפני קבלת החלטות השקעה.