השקעות חכמות: מניות דיבידנד מובילות לשנתיים הקרובות

שתי מניות דיבידנד להחזקה בשנתיים הקרובות

2 מניות דיבידנד שכדאי להחזיק לשנתיים הקרובות – הזדמנויות זהב בשוק הסוער

תקשיבו טוב – השוק משתגע לאחרונה, אבל דווקא עכשיו יש הזדמנויות מטורפות למי שיודע איפה לחפש.

מאז תחילת המגפה, שוק המניות הוכיח שהוא בלתי צפוי לחלוטין – צולל בחדות רק כדי להתאושש במהירות ולהתפרץ לשיאים חדשים. היום, עם אי הוודאות הגוברת סביב מלחמות הסחר של הנשיא דונלד טראמפ, החששות הפיסקליים בארה"ב והמסלול המדאיג של הכלכלה האמריקאית – תנודתיות נוספת בהחלט על הפרק.

בדיוק בגלל זה משקיעים חכמים צריכים לבדוק מניות דיבידנד איכותיות שיכולות לספק הכנסה פסיבית אמינה. התשואות של מניות דיבידנד יכולות להיות הרבה יותר יציבות מאלו שלא מחלקות, במיוחד אם תבחרו כאלה עם רקורד מוצק ויכולת לגדל את הרווחים ותזרימי המזומנים החופשיים שלהן – כך שיוכלו להמשיך להעלות את הדיבידנדים באופן קבוע.

נקודות מפתח שחייבים לזכור:

  • מניות דיבידנד יכולות לייצר הכנסה פסיבית אמינה
  • המפתח הוא למצוא חברות עם היסטוריה חזקה של תשלום והעלאת דיבידנדים
  • משקיעים צריכים לוודא שהם בוחרים חברות שיכולות לייצר מספיק רווחים ותזרים מזומנים חופשי כדי לכסות ולהעלות את הדיבידנדים בעתיד

הנה שתי מניות דיבידנד שעומדות בקריטריונים האלה ושמשקיעים יכולים להרגיש בנוח לקנות ולהחזיק בשנתיים הקרובות:

Nike: טרנסטורמציה שתתגמל משקיעים סבלניים

החברה האייקונית של הנעלה והלבוש Nike (NKE) הייתה פחות מאייקונית כמניה לאחרונה. היא ירדה בכ-39% במהלך חמש השנים האחרונות (נכון ל-4 ביוני). תחרות מתגברת במרחב ההנעלה והלבוש, מאבקים עם המותג וריכוז יתר במבצעים ומכירות דיגיטליות הביאו לביצועי חסר של החברה בשנים האחרונות.

אבל הנה הטוויסט – הדירקטוריון הביא את אליוט היל, ותיק Nike, מפרישה כדי לקחת את ההגה, ו-Nike עכשיו עמוק בתוך תוכנית הטרנסטורמציה שלו.

היל מתמקד בהחזרת החברה למה שהיא עושה הכי טוב – חידוש הפוקוס האינטנסיבי על המותג, הובלה בחדשנות מוצרים, והפעלה מחדש ושיפור של יחסי המכירות עם הסיטונאים. היל גם אמר מוקדם יותר השנה ש-Nike תתמקד בחמישה תחומי מוצר – ריצה, כדורסל, כדורגל, אימונים ובגדי ספורט – ושלושה שווקים: ארה"ב, בריטניה וסין.

אבל כפי שחלק מהאנליסטים ציינו, הטרנסטורמציה של Nike עלולה לקחת יותר זמן מהצפוי, במיוחד אם מלחמת הסחר הגלובלית תימשך או אם הכלכלה האמריקאית תיכנס למיתון. טרנסטורמציה ארוכה יותר עלולה להקשות על פיתוי משקיעים לקנות ולהחזיק את המניה, וזו הסיבה ש-Nike צפויה להפוך את תשלום והעלאת הדיבידנד לעדיפות.

התשואה שלה של כ-2.6% במחיר המניה הנוכחי לא רעה, אבל היא עדיין נגררת אחרי רוב תשואות האג"ח הממשלתיות כרגע.

בנובמבר, Nike העלתה את הדיבידנד הרבעוני שלה ב-8%, וסימנה את השנה ה-23 ברציפות שהחברה העלתה את התשלום. בעוד כמה שנים, Nike צפויה להצטרף למועדון אקסקלוסיבי – ה-Dividend Aristocrats®, שהן חברות S&P 500 שהעלו את התשלומים שלהן במשך לפחות 25 שנים רצופות.

לנוכח רקורד הדיבידנד הטוב שלה ותמריצים ברורים להמשיך להעלות את התשלומים כדי לתגמל בעלי מניות על סבלנותם, Nike נראית כהשקעה מוצקה לטווח הקרוב.

Wells Fargo: סוף סוף במתקפה אחרי שבע שנים

אם עקבתם אחרי Wells Fargo (WFC), אז אתם יודעים שהבנק עבר נסיעה מטלטלת בעשור האחרון. ב-2016, התגלה שמספרים גדולים של עובדים בבנק פתחו חשבונות בנקאיים וכרטיסי אשראי בשמות לקוחות ללא אישורם. השערורייה התפתחה לסיוט תדמיתי עבור Wells Fargo ועלתה לה מיליארדי דולרים בקנסות ורווחים אבודים.

אבל הנה החדשות המדהימות – השנה, אחרי שטראמפ חזר לבית הלבן, הרגולטורים הבנקאיים תחת הממשל שלו ביטלו במהירות את הצווים שהוטלו על הבנק, ולאחרונה הסירו את מגבלת הנכסים.

זו עסקה ענקית עבור הבנק, שיכול עכשיו להתחיל לגדל את המאזן שלו שוב וללכת למתקפה בשוק השירותים הפיננסיים.

במהלך המגפה, Wells Fargo היה אחד הבנקים הבודדים שנאלצו לקצץ את הדיבידנד שלהם בגלל תקנות שהוטלו על ידי הפדרל ריזרב. בעוד שהבנק הצליח לגדל מחדש את התשלום שלו, התשואה שלו עדיין יושבת בחצי התחתון של קבוצת השווים שלו.

יתר על כן, דה-רגולציה רחבה יותר של מגזר הבנקאות מטראמפ והמנהלים שלו צפויה בדרך. אני חושד שהבנקים הגדולים ביותר יקבלו בסופו של דבר דרישות הון רגולטוריות נמוכות בהרבה ממה שיש להם עכשיו, מה שיאפשר להם להחזיר יותר הון לבעלי המניות.

אנליסטים בוול סטריט מצפים בממוצע ש-Wells Fargo תגדיל את הרווח למניה המדולל שלה בכ-8% השנה ובקרוב ל-14% בשנה הבאה.

במהלך 12 החודשים האחרונים, הדיבידנדים של Wells Fargo צרכו רק כ-31% מהרווחים, כך שצריכות להיות לה הרבה הזדמנויות להמשיך לגדל את התשלומים שלה בשנים הקרובות.

הקו התחתון: הזדמנויות אמיתיות בשוק סוער

שתי המניות האלה מציעות שילוב מנצח של יציבות, פוטנציאל צמיחה והכנסה פסיבית. Nike נמצאת בתהליך טרנסטורמציה שיכול לתגמל משקיעים סבלניים, בעוד ש-Wells Fargo סוף סוף משוחררת מהכבלים הרגולטוריים שלה ומוכנה לצמיחה אגרסיבית.

בתקופה של אי ודאות כלכלית, מניות דיבידנד איכותיות כמו אלה יכולות לספק את היציבות וההכנסה הפסיבית שמשקיעים חכמים מחפשים. הזמן לפעול הוא עכשיו, כשהמחירים עדיין אטרקטיביים והפוטנציאל לצמיחה ברור.

למידע נוסף, קורסים, הרצאות וסדנאות ניהול הון – צרו איתנו קשר עכשיו – מטרות פיננסיות!

שתפו את הבשורה:

Facebook
X
WhatsApp
Telegram

הנתונים והמידע המוצגים הינם לצרכי מידע כללי בלבד ואינם מהווים ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת. אין לראות במידע המוצג תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. השקעות כרוכות בסיכון, כולל אפשרות להפסד מלוא הקרן. מומלץ להיוועץ ביועץ מוסמך לפני קבלת החלטות השקעה.

עוד כתבות בשבילך:

אל תתנו לחברות הביטוח ובתי ההשקעות לנצל את חוסר הידע שלכם, תקבעו עוד היום בדיקת צ'ק אפ פיננסי מלא עם המומחים של קבוצת מטרות פיננסיות.

צרו איתנו קשר!
זמינים עבורכם תמיד!

פגישה עם הסוכנים והיועצים שלנו הינה הדרך הטובה ביותר לבניית תוכנית אסטרטגית על מנת להשיג את השאיפות והמטרות הפיננסיות שלך

לקבלת פרטים נוספים, השאירו פרטים ונציג שלנו ייצור איתכם קשר