
האם הגיע הזמן להכפיל את ההשקעה ב-4 קרנות הסל הסקטוריאליות של ונגארד שזה עתה הגיעו לשיאים חדשים?
תקשיבו טוב: ארבע קרנות סל סקטוריאליות של ונגארד סיימו את המחצית הראשונה של 2025 בשיאים היסטוריים או ממש מתחתם. זה לא צירוף מקרים – זה קורה כשהחברות המובילות בסקטורים האלה פשוט רוצחות את השוק.
אבל השאלה האמיתית היא: האם זה הזמן להכפיל את ההימור או שכבר פספסתם את הרכבת?
למה דווקא קרנות הסל האלה?
חברת ניהול ההשקעות ונגארד מציעה 11 קרנות סל (ETFs) בעלות נמוכה שמשקפות את הביצועים של כל סקטור בשוק המניות. ארבע מהן סגרו את המחצית הראשונה בשיאים:
- Vanguard Information Technology ETF (VGT) – עלתה 1.39%
- Vanguard Communications Services ETF (VOX) – עלתה 0.58%
- Vanguard Industrials ETF (VIS) – עלתה 0.82%
- Vanguard Financials ETF (VFH) – עלתה 0.97%
1. קרן הטכנולוגיה של ונגארד – המנוע של השוק
הקרן הזו עמוסה בענקיות כמו אנבידיה, מיקרוסופט ואפל. בין האחזקות הבולטות נמצאות גם ברודקום, סיילספורס, פלנטיר ועוד שמות מוכרים כמו אורקל וסיסקו.
הנקודה החשובה: סקטור הטכנולוגיה מחזיק במשקל הגבוה ביותר ב-S&P 500 והניע חלק משמעותי מהרווחים של המדד בעשור האחרון. אבל – וזה אבל גדול – הביצועים החזקים האלה מתחו את השערוכים של מניות רבות בסקטור.
חברות טכנולוגיה הוכיחו היסטורית שהן גדלות לתוך השערוכים שלהן לאורך זמן. אז אם אתם משקיעים לטווח ארוך ורוצים חשיפה למניות צמיחה מובילות, הקרן הזו עדיין יכולה להיות רכישה חכמה. אבל אם כבר יש לכם פוזיציות משמעותיות במניות הטכנולוגיה הגדולות, הקרן לא תספק לכם פיזור אמיתי.
2. קרן התקשורת של ונגארד – הבלנד המושלם
זהו אחד הסקטורים הדינמיים ביותר בשוק. הוא מציע שילוב של חברות תקשורת ומדיה מסורתיות, ענקיות מדיה חברתית כמו אלפבית (גוגל) ומטא פלטפורמס (פייסבוק), וחברות מדיה חדשות יותר כמו נטפליקס.
כמו קרן הטכנולוגיה, גם כאן יש ריכוזיות גבוהה – 47.6% מהקרן מרוכזים באלפבית, מטא ונטפליקס. אבל הנה הקטע המעניין: הסקטור הזה נסחר בשערוכים זולים בהרבה מטכנולוגיה. מכפיל הרווח של קרן התקשורת עומד על 20.8 בלבד לעומת 38.8 בקרן הטכנולוגיה.
התקשורת יכולה להיות בחירה טובה יותר מטכנולוגיה למי שמחפש מניות צמיחה במחיר הוגן יותר.
3. קרן התעשייה של ונגארד – ההימור על AI
סקטור התעשייה נוטה להיות מחזורי – נהנה מצמיחה כלכלית אבל גם פגיע למיתונים. בניגוד לטכנולוגיה ותקשורת, קרן התעשייה מפוזרת מאוד. האחזקה הגדולה ביותר, GE Aerospace, מהווה רק 4.2% מהקרן.
חברות תעשייתיות גדולות רבות נסחרות בשערוכים סבירים ומחלקות דיבידנדים – הקרן נסחרת במכפיל של 26.5 ומציעה תשואת דיבידנד של 1.2%.
והנה התובנה שלי: התעשייה עשויה להיות אחת המרוויחות הגדולות מבינה מלאכותית בעתיד. כרגע, רוב ההתרגשות סביב AI מרוכזת בחברות שמפעילות מרכזי נתונים כמו אנבידיה, ענקיות הענן כמו AWS, Microsoft Cloud ו-Google Cloud, וחברות שבונות מודלים ותוכנות AI.
כשהטכנולוגיה תתבגר ותשתלב בתאגידים גדולים, סקטור התעשייה עשוי לחוות עלייה כוללת ביעילות שתניע צמיחת רווחים. זה יכול להיות רכישה מצוינת למשקיעים לטווח ארוך שמחפשים דרך ייחודית להשקיע ב-AI.
4. קרן הפיננסים של ונגארד – הכוכב החדש
הסקטור הפיננסי כולל קונגלומרטים כמו ברקשייר האת'וויי, בנקים גדולים, מעבדי תשלומים ומנפיקי כרטיסי אשראי, בנקי השקעות, סוכנויות דירוג, חברות ביטוח ועוד.
הפיננסים היו הסקטור עם הביצועים הטובים ביותר בשנה האחרונה, עם עלייה של 27.9% – אפילו יותר מתקשורת, טכנולוגיה ותעשייה. הסקטור מציע שילוב ייחודי של פוטנציאל צמיחה, הכנסה מדיבידנדים ושערוכים סבירים.
אבל חברות פיננסיות רבות ראו את השערוכים שלהן מתרחבים, אז משקיעים שמתעניינים בסקטור יצטרכו לשלם מחיר פרמיום. לכן, חלק עשויים להעדיף ללכת על סל של מניות פיננסיות בודדות במקום לקנות ETF.
אם הייתי ניגש לסקטור, הייתי מתמקד ב:ברקשייר האת'וויי בגלל הפורטפוליו המגוון שלה, וכן במעבדי תשלומים כמו ויזה, מאסטרקארד ואמריקן אקספרס. לחברות האלה יש שערוכים סבירים, מרווחים גבוהים ומודלים עסקיים כמעט מושלמים שתומכים ברכישות חוזרות וצמיחת דיבידנדים.
האם קרנות סל סקטוריאליות עדיין רכישה טובה בשיאים?
כל קרן סל סקטורית של ונגארד גובה עמלת ניהול של 0.09% בלבד – פחות מדולר אחד על כל 1,000 דולר שמושקעים. זו דרך מצוינת לקבל חשיפה למאות חברות.
הקרן הטובה ביותר לרכישה כרגע תלויה במה שכבר יש לכם בתיק, בסבילות שלכם לסיכון וביעדי ההשקעה שלכם.
טכנולוגיה, תקשורת, תעשייה ופיננסים מגיעים לשיאים חדשים כי החברות המובילות בסקטורים האלה מצליחות מאוד. במקרים רבים, השערוכים עלו כי משקיעים מוכנים לשלם יותר על פוטנציאל צמיחה עתידי.
הנקודה החשובה: חיוני למתן את הציפיות ולהבין שהחברות האלה עשויות להזדקק לזמן כדי לגשר על הפער בין הרווחים הנוכחיים שלהן לתחזיות.
למידע נוסף, קורסים, הרצאות וסדנאות ניהול הון – צרו איתנו קשר עכשיו – מטרות פיננסיות!
שתפו את הבשורה:
הנתונים והמידע המוצגים הינם לצרכי מידע כללי בלבד ואינם מהווים ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת. אין לראות במידע המוצג תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. השקעות כרוכות בסיכון, כולל אפשרות להפסד מלוא הקרן. מומלץ להיוועץ ביועץ מוסמך לפני קבלת החלטות השקעה.