
תחזית: אלו שתי המניות הבאות של טריליון דולר בוול סטריט – ואף אחת מהן אינה פלנטיר
תפסיקו לחלום על פלנטיר. הזדמנות הטריליון הבאה נמצאת במקום אחר לגמרי – ורוב המשקיעים מפספסים אותה.
רק 11 חברות ציבוריות בהיסטוריה הגיעו לשווי שוק של טריליון דולר. עשר מהן נסחרות בבורסות האמריקאיות. השאלה שצריכה לעניין אתכם: מי הבאה בתור?
בעוד שרבים מהמרים על ענקית הבינה המלאכותית פלנטיר (PLTR), שזינקה בכמעט 1,900% בפחות משנתיים וחצי, האמת היא שיש לה בעיות מהותיות שימנעו ממנה להגיע לשם. במקום זאת, שתי חברות לא-טכנולוגיות עם חפיר תחרותי בר-קיימא עומדות להצטרף למועדון האקסקלוסיבי.
למה פלנטיר לא תגיע לטריליון דולר
בואו נדבר ישר: פלנטיר היא סיפור הצלחה מדהים. הפלטפורמות שלה – Gotham ו-Foundry – מונעות בינה מלאכותית ולמידת מכונה, ומשרתות ממשלות ועסקים ללא תחרות ישירה משמעותית. הממשלה האמריקאית כלקוח מרכזי מבטיחה חוזים רב-שנתיים ותזרים מזומנים צפוי.
אבל יש בעיה אחת קריטית: הערכת השווי.
פלנטיר נסחרת במכפיל מכירות (P/S) של 102 – ערך שאף חברת ענק לא הצליחה לשמר לאורך זמן. גם אם המכירות שלה יגדלו ב-30% בשנה במשך ארבע שנים רצופות, והמניה תישאר באותו מחיר, מכפיל המכירות עדיין יהיה 37!
ההיסטוריה מלמדת שבועות טכנולוגיות מתפוצצות. חברות מובילות בחדשנויות פורצות דרך (כמו AI כיום) חוו אירועי התפוצצות בועה בשלבי ההתרחבות המוקדמים שלהן. כשזה יקרה, החוזים הממשלתיים של פלנטיר לא יצילו את מחיר המניה.
ויזה (Visa): שווי שוק נוכחי של 709 מיליארד דולר
מעבד התשלומים ויזה נמצא במרחק של 291 מיליארד דולר בלבד מהטריליון – והוא היחיד מבין החברות הגדולות שמסוגל לשמור על צמיחה דו-ספרתית ברווחים ובמכירות לאורך 5-10 השנים הבאות.
היתרונות המרכזיים של ויזה:
- מחזוריות כלכלית לטובתה – מיתונים נמשכים בממוצע 10 חודשים, בעוד תקופות צמיחה נמשכות כחמש שנים. זה נותן לצרכנים ועסקים המון זמן להוציא כסף
- דומיננטיות מוחלטת בשוק האמריקאי – 6.45 טריליון דולר בנפח רכישות ב-2024, יותר מכל המתחרים יחד
- הזדמנות צמיחה בינלאומית – שווקים לא מפותחים מספקים צמיחה דו-ספרתית בתשלומים חוצי גבולות
- לא מלווה כסף – בניגוד לבנקים, ויזה לא צריכה להפריש הון לכיסוי הפסדי אשראי במיתון
במכפיל רווח עתידי של 29, ויזה נסחרת בהתאם לממוצע החמש-שנתי שלה. עם צמיחה דו-ספרתית מתמשכת, היא יכולה להגיע לטריליון דולר תוך שנתיים.
וולמארט (Walmart): שווי שוק נוכחי של 780 מיליארד דולר
ענקית הקמעונאות נמצאת במרחק של 28% בלבד מהטריליון – והיא מוכנה להגיע לשם לפני כל חברת טכנולוגיה אחרת.
מה הופך את וולמארט לכל כך חזקה?
- עמידות בכל מצב כלכלי – בזמנים טובים אנשים קונים יותר. במיתון? הם עדיין צריכים מזון ומוצרי יסוד, והמחירים הנמוכים של וולמארט הופכים חשובים עוד יותר
- כוח קנייה שאין לאף אחד – הגודל מאפשר רכישה בכמויות שמורידות עלויות, והחיסכון עובר ללקוחות
- הצלחה מסחררת באונליין – צמיחה של 21% במסחר אלקטרוני ברבעון האחרון, עם רווחיות ראשונה מהפעילות הדיגיטלית
- מנויי Walmart+ – הכנסות ממנויים עם מרווחים גבוהים זינקו ב-15%
הבעיה היחידה? המניה יקרה היסטורית במכפיל רווח עתידי של 33. אבל אי הוודאות סביב מדיניות הסחר של טראמפ עשויה דווקא לתמוך בהמשך ההתרחבות.
השורה התחתונה
בעוד שפלנטיר תופסת את הכותרות עם הזינוק המטאורי שלה, המציאות היא שהערכת השווי שלה פשוט לא ברת קיימא. במקום זאת, ויזה ווולמארט – שתי חברות עם מודלים עסקיים מוכחים, חפירים תחרותיים עמוקים וצמיחה בת-קיימא – הן ההימור הטוב יותר להגיע לטריליון דולר.
זה לא הזמן להירדף אחרי הייפ. זה הזמן להשקיע בחברות עם יסודות חזקים שיובילו את העשור הבא.
למידע נוסף, קורסים, הרצאות וסדנאות ניהול הון – צרו איתנו קשר עכשיו – מטרות פיננסיות!
שתפו את הבשורה:
הנתונים והמידע המוצגים הינם לצרכי מידע כללי בלבד ואינם מהווים ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת. אין לראות במידע המוצג תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. השקעות כרוכות בסיכון, כולל אפשרות להפסד מלוא הקרן. מומלץ להיוועץ ביועץ מוסמך לפני קבלת החלטות השקעה.