המניות הלוהטות של 2025: כל מה שמשקיע ישראלי חייב לדעת

אלו 5 המניות הלוהטות ביותר באינטראקטיב ברוקרס

חמש המניות הלוהטות ביותר באינטראקטיב ברוקרס – המדריך המלא למשקיע החכם

תפסיקו לחפש סימנים בכוכבים. הנתונים האמיתיים נמצאים כאן, ועכשיו תגלו אילו מניות באמת מניעות את השוק.

בעולם ההשקעות של היום, ההבנה לאן זורם הכסף היא לא פחות חשובה מניתוח פונדמנטלי. אינטראקטיב ברוקרס, אחת מחברות הברוקראז' הדיגיטליות הגדולות בעולם עם 3.45 מיליון עסקאות ביום, חשפה נתונים מרתקים על המניות הנסחרות ביותר בפלטפורמה שלה. מדובר במידע זהב טהור למשקיעים שרוצים להבין את הסנטימנט בשוק.

למה זה חשוב? כי הסנטימנט מניע מחירים

בעידן של קרנות סל, השקעות פסיביות ומסחר אלגוריתמי, הבנת הסנטימנט היא קריטית. היא מגלה לנו היכן מתרכזות זרימות הכסף ואילו חברות עלולות לחוות תנועות חדות. הנתונים שנחשפו מבוססים על חמשת ימי המסחר שקדמו ל-8 ביולי 2025.

1. טסלה (TSLA) – המלכה הבלתי מעורערת

אין הפתעה כאן. טסלה ממשיכה להיות המניה הנסחרת ביותר, והסיבות ברורות כשמש. אילון מאסק והחברה שלו כבשו את דמיונם של משקיעים כחלוצי הרכב החשמלי, וכעת מתמקדים במוניות אוטונומיות ורובוטים הומנואידיים.

הכניסה של מאסק לפוליטיקה השנה יצרה מחלוקות רבות. עם שווי שוק של טריליון דולר ומכפיל רווח אסטרונומי, טסלה הפכה למניית קרב אמיתית. יש כאלה שמאמינים שהשמיים הם הגבול בזכות היוזמות העתידיות. אחרים חושבים שזו מניה למכירה, במיוחד כשעסקי הליבה של רכבים חשמליים מתקשים השנה.

האמת הכואבת: אמנם לא הייתי ממליץ לשורט את המניה (היא כמעט אף פעם לא נסחרת על פונדמנטלים), אבל השווי המופרז מרחיק אותי מהמגרש.

2. אנבידיה (NVDA) – הקיסרית של הבינה המלאכותית

עוד בחירה צפויה. אנבידיה, ענקית השבבים לבינה מלאכותית, היא החברה הנסחרת הגדולה ביותר בעולם ולאחרונה נגעה בשווי שוק של 4 טריליון דולר. השוק מהמר בגדול שהבינה המלאכותית תשנה את העולם כפי שאנו מכירים אותו.

במכפיל של 38 על הרווחים הצפויים, אנבידיה לא רחוקה מדי מהממוצע שלה לחמש שנים. אבל מתחת לפני השטח מסתתרות שאלות על יכולתה לשמר את המונופול ולהמשיך לגבות מחירים גבוהים כל כך עבור השבבים שלה. לחברה יש גם הזדמנויות נוספות בנהיגה אוטונומית ורובוטיקה שמשקיעים מתחילים לשים לב אליהן.

הטיפ שלי: משקיעים יכולים להמשיך לקנות אנבידיה, אבל כדאי לאמץ גישת השקעה הדרגתית (DCA).

3. סירקל (CRCL) – כוכב העל החדש של הקריפטו

חברת ה-Stablecoin המנפיקה את USDC, אחד מהמטבעות היציבים הגדולים בעולם, הפכה ללהיט מאז ההנפקה ביוני. המניה כבר זינקה ב-554% ממחיר ההנפקה של 31 דולר למניה. זה לא רק עוד הייפ – מטבעות יציבים נתפסים כחידוש הגדול הבא בתשלומים.

כמו מטבעות קריפטוגרפיים, יש להם יכולת להעביר כסף לכל מקום בעולם עם גישה לאינטרנט. העמלות נמוכות משמעותית משיטות תשלום מסורתיות. זה הופך אותם לשימושיים במיוחד עבור אנשים ללא גישה למערכת הבנקאית המסורתית ולתשלומים בינלאומיים.

אבל נראה שסירקל רצה רחוק מדי ומהר מדי. USDC מחזיקה בשווי שוק של כמעט 62 מיליארד דולר, וסירקל עצמה נסחרת בכ-45 מיליארד דולר. יתרה מכך, ריביות נמוכות יותר עלולות לפגוע בהכנסות החברה.

4. פלנטיר (PLTR) – מלכת הנתונים

חברת קבלת ההחלטות בבינה מלאכותית פלנטיר נראית בלתי מנוצחת, עם עלייה של 86% השנה. הפלטפורמות שלה מסוגלות למשוך נתונים ממקורות שונים, לארגן אותם במקום מרכזי ולהפיק תובנות באמצעות בינה מלאכותית ולמידת מכונה. פלנטיר יכולה לבחון תרחישים פוטנציאליים, להמליץ על פעולות ולנתח השלכות אפשריות.

הפלטפורמות קלות לשימוש גם למי שאין לו ניסיון עם מודלי שפה גדולים. הן גם יכולות לעקוב אחר האופן שבו נוצרו פרויקטי נתונים מסוימים כך שניתן לשכפל אותם בקלות. המוצרים של החברה משמשים מחלקות ממשלתיות רבות וזוכים להדים חזקים גם בקהילה העסקית.

פלנטיר נסחרת בשווי גבוה אפילו מטסלה – מכפיל 234 על הרווחים הצפויים. אני אישית לא קונה מניות בשווי כזה, אבל אני כן רואה פוטנציאל עצום לחברה. אם אתם קונים פלנטיר, שוב, אמצו גישת השקעה הדרגתית.

5. רובינהוד (HOOD) – הדמוקרטיזציה של וול סטריט

ברוקראז' המקוון רובינהוד זינק ב-138% השנה, בעיקר בזכות בום הקריפטו שנוצר ממדיניות פרו-קריפטו של ממשל טראמפ. הגישה הרגולטורית הידידותית תקל על רובינהוד למכור יותר מטבעות קריפטוגרפיים בפלטפורמה שלה.

כחלוצת המסחר ללא עמלות, לרובינהוד מעולם לא היו בעיות להביא משתמשים לפלטפורמה. אבל לאחרונה, החברה הצליחה לייצר יותר הכנסות ממשתמשים, בעיקר עם המנויים החודשיים של Robinhood Gold ב-5 דולר. שיעור ההמרה של משתמשים חדשים לחברי Gold גבוה במיוחד.

כרטיס האשראי Robinhood Gold Credit Card מציע 3% החזר על כל הרכישות, והחברה גם מציעה התאמה של עד 3% על תרומות שנתיות לחשבון פרישה אישי (IRA) של רובינהוד. כל התכונות האלה הפכו את רובינהוד למקום אטרקטיבי לביצוע פעילויות בנקאיות.

המניה לא זולה, נסחרת במכפיל 63 על הרווחים הצפויים, אבל אני כן חושב שהחברה ביצעה היטב ומניעה סיפור השקעה מסקרן.

המסקנה החדה

חמש המניות האלה מייצגות את הטרנדים החמים ביותר בשוק – רכבים חשמליים, בינה מלאכותית, קריפטו ודמוקרטיזציה של ההשקעות. הן לא בהכרח ההשקעות הטובות ביותר, אבל הן בהחלט המניות שמושכות את מרבית תשומת הלב והכסף.

הכלל החשוב ביותר: סנטימנט יכול להניע מחירים לגבהים מטורפים או לעומקים מפחידים. תמיד תעשו את שיעורי הבית שלכם ואל תשקיעו רק בגלל שכולם עושים את זה. השקעה חכמה דורשת משמעת, סבלנות והבנה עמוקה של מה שאתם קונים.

למידע נוסף, קורסים, הרצאות וסדנאות ניהול הון – צרו איתנו קשר עכשיו – מטרות פיננסיות!

שתפו את הבשורה:

Facebook
X
WhatsApp
Telegram

הנתונים והמידע המוצגים הינם לצרכי מידע כללי בלבד ואינם מהווים ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת. אין לראות במידע המוצג תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. השקעות כרוכות בסיכון, כולל אפשרות להפסד מלוא הקרן. מומלץ להיוועץ ביועץ מוסמך לפני קבלת החלטות השקעה.

עוד כתבות בשבילך:

אל תתנו לחברות הביטוח ובתי ההשקעות לנצל את חוסר הידע שלכם, תקבעו עוד היום בדיקת צ'ק אפ פיננסי מלא עם המומחים של קבוצת מטרות פיננסיות.

צרו איתנו קשר!
זמינים עבורכם תמיד!

פגישה עם הסוכנים והיועצים שלנו הינה הדרך הטובה ביותר לבניית תוכנית אסטרטגית על מנת להשיג את השאיפות והמטרות הפיננסיות שלך

לקבלת פרטים נוספים, השאירו פרטים ונציג שלנו ייצור איתכם קשר

דילוג לתוכן